Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ziberna v drugem krogu za drugi mandat

Tudi v Italiji je volilno leto in bodo še pred Slovenijo dobili nove župane. Rezultati prvega kroga so znani. Ponekod so novo občinsko vodstvo že izvolili, kjer nihče od kandidatov ni prejel več kot polovice glasov, pa se bodo pomerili v drugem krogu 26. junija.

Tudi v Občini Gorica bodo morali volivci še enkrat izbirati, tokrat med sedanjim županom, Rodolfom Ziberno (na sliki), kandidatom desne sredine, ki je med sedmimi kandidati prejel slabih 42 odstotkov glasov, in protikandidatko, nekdanjo senatorko Lauro Fasiolo, kandidatko Demokratske stranke, ki so ji občani namenili dobrih 30 odstotkov. Podpirala jo je tudi Stranka Slovenska skupnost.

Medtem ko bo treba počakati še dva tedna, da bo znano, ali bo na čelo goriške občine sedla županja ali jo bo še naslednjih pet let vodil Ziberna, pa je že jasno, da v Krminu ostaja še en mandat župan Roberto Felcaro, ki je dosegel prepričljivo zmago, za razliko od prejšnjih volitev, ko je odločilo le 42 glasov. „Nedeljske volitve so tako zapečatile drugo zaporedno zmago desne sredine v tej občini ob vznožju Brd, ki je še do leta 2017 veljala za levosredinsko trdnjavo,“ piše Primorski dnevnik.

Tudi v Zagraju ni sprememb, saj je bil edini kandidat dosedanji župan Marco Vittori.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down