Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V sosednji Gorici potrdili primer virusa Zahodnega Nila

V Podgori, v občini Gorica so ta teden potrdili primer virusa Zahodnega Nila, ki se prenaša na človeka večinoma s pikom okuženega komarja. Večina okuženih ljudi ne kaže znakov bolezni ali pa imajo znake podobne gripi, kot so vročina, glavobol, bolečine v mišicah in utrujenost, navaja NIJZ.

V nekaterih primerih ima lahko bolezen hud potek, vključno s prizadetostjo osrednjega živčnega sistema.

Kot je danes sporočil župan Gorice, Rodolfo Ziberna, po potrjenem primeru virusa Zahodnega Nila v okrožju Podgore, prehajajo v fazo razkuževanja, ki se pričenja danes, 1. septembra.

https://www.facebook.com/zibernarodolfo/posts/pfbid02fzXgAaQAguZ5u5rwyNoQfMM4LQSxmDHXtCfCTH6XsCWVXUjWv47RxaPB9ZgyNdQSl

Med izvajanjem razkuževanja je prepovedano zadrževati živali in hrano na prostem ali izobesiti perilo, treba je zapirati okna in vrata. Občina Gorica bo prek civilne zaščite občanom dostavila informacije o razkuževanju, možen je tudi brezplačen prevzem kompleta proti komarjem, od ponedeljka 5., do 9. septembra v Uradu za civilno zaščito v Corte Sant'Ilario 11.

V Deželi Furlaniji - Julijski Krajini so letos že zabeležili 18 primerov okužb z virusom Zahodnega Nila, največ na Videmskem, zato je tudi uvrščena med območja z visokim tveganjem prenosa virusa.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down