Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Gorici festival Konec meje, kmalu tudi komično gledališče Komigo

V sredo se v Gorici začenja mednarodni festival „Fine del Confine – Konec meje“, ki se bo zaključil v nedeljo. V tem mesecu pa se v goriškem kulturnem domu nadaljuje letošnji abonma komičnega gledališkega festivala Komigo 22.

Festival Fine del Confine – Konec meje se je v preteklih izvedbah posvečal predvsem glasbi, tokrat pa bo v ospredju likovna umetnost. Festivala se udeležujejo umetniki iz Evrope in drugih celin, odvijal se bo v goriškem parku Basaglia, ki ga želijo ponovno ovrednotiti. Med soorganizatorji je tudi Kulturni dom Gorica, predsednik Igor Komel pojasnjuje:

Park Basaglia je znan še posebej, ker je bila tam v prejšnjih letih umobolnica, sedaj skušamo vsak po svojih lastnih močeh v tem parku ustvariti kulturni čezmejni center, saj je v bližini meje.“

V Goriškem kulturnem domu so do junija izvedli prvi del letošnje abonmajske sezone trojezičnega festivala Komigo 22, v tem mesecu se začenja drugi del. Občinstvo si bo lahko ogledalo štiri gledališke predstave.

Prva predstava v drugem delu sporeda bo že v torek, 13. septembra, ob 20.30 v kulturnem domu, ko bo na sporedu komedija Predstava za vsako priložnost Siti teatra iz Ljubljane, sodeloval pa bo tudi naš pihalni orkester Kras iz Doberdoba.“

Zaključni izvenabonmajski dogodek bo na sporedu v sredo, 26. oktobra s komedijo „5xUna“, gre za poklon preminuli goriški gledališki igralki Maji Monzani, predstavo bo izvedla skupina La Meridiana iz Gorice. Na blagajni Kulturnega doma Gorica je v teh dneh že v teku predprodaja vstopnic za posamezne predstave.

Na fotografiji: Kulturni dom Gorica

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down