Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Tatjana Rojc prva slovenska nosilka liste italijanske Demokratske stranke za volitve v senat FJK

Italijanska senatorka slovenskega rodu Tatjana Rojc bo na septembrskih predčasnih parlamentarnih volitvah v Italiji nosilka liste italijanske Demokratske stranke za senat v Furlaniji-Julijski krajini. Kot kažejo trenutne javnomnenjske raziskave Rojčevi prvo mesto na listi omogoča realne možnosti za izvolitev.

Seveda to terja od kandidata posebno odgovornost, tudi zato, ker je to mesto, kjer moram zagovarjati zahteve in potrebe ne samo Slovencev v deželi Furlaniji-Julijski krajini, ampak tudi v celotni deželi, to pomeni Italijane, Furlane, Nemce, predvsem pa državljane Republike Italije, ki so bili z rezom parlamentarcev prikrajšani za veliko demokratsko predstavništvo in naša dežela je bila pri tem še posebej prikrajšana za skoraj 40 odstotkov svojih parlamentarcev.“

Slovenska prisotnost v parlamentu je za demokrate še posebej pomembna. Prihajajoče volitve v Italiji bodo potekale že po novi volilni zakonodaji, s katero bodo zmanjšali število parlamentarcev.

Vem, da so bili tudi drugi kandidati politično zelo močni, ampak je bila ta odločitev očitno vezana ne samo na dejstvo, da sem Slovenka, ampak tudi na dejstvo, da so v prejšnjem mandatu ocenili moje delo kot pozitivno za stranko, predvsem pa za državljane,“

še dodaja Rojčeva, ki je že prejela veliko čestitk v podporo, tako s strani uglednih institucionalnih predstavnikov iz Slovenije in Italije ter ljudi, ki ji izražajo podporo osebno in na družbenih omrežjih.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down