Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Skrb za duševno zdravje presegla meje in ponudila nove priložnosti

V okviru EZTS GO, sklopa Salute-Zdravstvo, se je zaključil projekt, namenjen duševnemu zdravju. V Gorici so danes predstavili rezultate aktivnosti, vredne skoraj 400.000 evrov, v katere je bilo vključenih 22 oseb s tovrstnimi težavami iz Slovenije in Italije. Zadnja tri leta sta jih vodila socialna zadruga La Collina in združenje ŠENT, kjer so med drugim iskali inovativne stanovanjske rešitve in jih tudi našli. Vodja stanovanjske skupine Edina Kovač Cvetko:

Vse kapacitete so zasedene, povpraševanja po namestitvah pa je veliko, saj se je ta model izkazal za uspešen, zlasti v kombinaciji z zaposlitvami oseb z omejeno delovno sposobnostjo, ki so priložnost našle tudi v zaposlitvenem Štefanovem centru na Vogrskem.

V Štandrežu so odprli šivalnico, kjer šivajo nove izdelke iz rabljenega jeansa, nadaljevati želijo tudi ostale vzpostavljene programe, zato že iščejo nove vire financiranja, kot je na zaključnem srečanju povedal v.d. direktorja EZTS GO Tomaž Konrad:

Prisluhnite jutrišnji oddaji V sredo v središču po 11. uri, ko bomo pred Robinov mikrofon povabili še ostale sodelujoče.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Startup studio: Proces inoviranja s Taro Brus

Preberi več

Nasilje otrok in mladostnikov – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Radio Robin na Goriškem teku in hoji za upanje

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down