Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Okusih ob meji tudi pestra ponudba Slovenske vasi

V četrtek bo Goriške ulice preplavilo več kot 300 stojnic in raznorazne vonjave jedi iz kar 40 držav. Začenjajo se namreč 17. Okusi ob meji. Obiskovalci bodo lahko v pestri ponudbi kulinarike uživali vse do nedelje. Med državami, ki se bodo predstavljale, je letos prvič tudi Švica, okrepila se bo prisotnost afriških držav. Gorico in Novo Gorico bo povezal čezmejni vlakec.

Manjkala pa ne bo niti Slovenska vas, ki bo postavljena pod okriljem Zveze slovenske katoliške prosvete. Predsednica Franca Padovan takole predstavlja letošnje sodelujoče in ponudbo:

Kaj se bo tam obetalo? Sodelovala bodo štiri društva: Društvo Hrast iz Doberdoba, Društvo Sabotin iz Štmavra, Društvo Sedej in Vinoteka iz Števerjana. Torej bo od briške kapljice do domačega piva, palačink, njokov z divjačino do pohanega divjega prašiča. Tudi slano bo: slane palačinke in sladke, tako da bo za vsakega malo.“

Slovensko vas bo sestavljala ponudba enajstih stojnic, ki bodo pod šotorom, zato jim slabo vreme ne bo prišlo do živega. Na glavnem odprtju, ki bo v četrtek ob 19. uri, bo sodelovala tudi slovenska Glasbena šola Emil Komel z otroškim in mladinskim pevskim zborom.

V Slovenski vasi pa se nadejajo tudi obiska posebnega gosta:

Upamo, da nam uspe, da bo prišel na kratek obisk tudi predsednik Fedriga. Upajmo.“

Udeležba predsednika dežele Furlanije – Julijske krajine Massimiliano Fedriga je namreč napovedana na glavni četrtkovi otvoritvi.

Organizacija letošnje prireditve je veliko bolj zahtevna od preteklih, dodaja goriški župan Rodolfo Ziberna. Priprave je najprej ohromilo dejstvo, da občinski svet spomladi ni sprejel proračuna. Sledil je kibernetski napad na občinsko spletno stran. Soočajo se tudi z visokimi stroški na več ravneh, samo za varnost bodo odšteli okoli 130.000 evrov, je na predstavitvi slovenske vasi povedal Ziberna.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down