Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V potrjevanju 15. vlada, iz Goriške zaenkrat tudi trije državni sekretarji

V državnem zboru poteka potrjevanje 15. slovenske vlade, ki bo precej primorsko obarvana.

Poleg premiera Roberta Goloba, bo novo vlado sestavljalo 17 ministrov, med njimi tudi minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, Matej Arčon in okoljski minister, Uroš Brežan. Med zadnjimi sta včeraj zeleno luč pristojnega odbora dobila minister za zdravje, Danijel Bešič Loredan in kulturna ministrica Asta Vrečko. Tudi njuna ekipa bo goriško obarvana, kot smo poročali, bo mesto državne sekretarke pri Arčonu zasedla novinarka Vesna Humar, v ekipi Bešić Loredana bo tudi ajdovski kirurg, Erik Brecelj.

(Foto: Zdravstveni portal)

Pri Vrečkovi, ki prihaja iz kvote Levice, pa bo mesto sekretarja zasedel novogoriški mestni svetnik Levice, Marko Rusjan. „Bomo preverili situacijo v zadnjih dveh letih, kako je vplivala v času epidemije na kulturno sceno, drugo, bomo poskušali zagotoviti večje socialne pravice samozaposlenim, zaposlenim v kulturi, ker se je v času epidemije pokazalo, da so najbolj ranljivi. Če gledamo bolj lokalno, pa seveda, bo tu podpora EPK, da malo pospešimo postopke financiranja in mogoče zagotovimo še dodatna sredstva.“

V javnosti pa je sicer zaokrožilo tudi ime Kaje Širok, direktorice javnega zavoda GO!2025 Evropska prestolnica kulture kot morebitne državne sekretarke. Širokova je zanikala, da je odstopila z mesta direktorice, govoric o funkciji v novi vladi pa ni želela komentirati.

(Naslovna slika: Marko Rusjan)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down