Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nina Ukmar iz Kosovelovega doma na ministrstvo za kulturo

Nova Golobova vlada je še bolj primorsko obarvana, saj je v njej tudi dosedanja dolgoletna direktorica Kosovelovega doma Sežana Nina Ukmar, ki je predčasno zaključila mandat in prevzema vodenje kabineta ministrice za kulturo Aste Vrečko.

Kot so sporočili z ministrstva, se ekipi pridružuje kot izkušena vodja in dobra poznavalka področja kulture. Ukmarjeva je med drugim vodila Mladinski center Podlaga, tri leta je bila na Občini Sežana strokovna sodelavka na področju družbenih dejavnosti in projektov. Od 2012 je vodila Kosovelov dom, kjer jo je nasledila Katja Jordan, kulturologinja in antropologinja, ki je od leta 2016 vodila Kulturni dom Postojna.

Sežanski občinski svet je Ukmarjevo včeraj razrešil kot direktorico, mandat bi se ji sicer iztekel konec septembra, tako da bo do takrat Jordanova v.d. direktorice Kosovelovega doma, od 1. oktobra pa jo je imenoval za 4-letni mandat. Svetniki so soglašali tudi z imenovanjem Nika Zadnika za direktorja Zavoda za šport, turizem in prosti čas Sežana.

(Foto: Levica)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down