Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nina Ukmar iz Kosovelovega doma na ministrstvo za kulturo

Nova Golobova vlada je še bolj primorsko obarvana, saj je v njej tudi dosedanja dolgoletna direktorica Kosovelovega doma Sežana Nina Ukmar, ki je predčasno zaključila mandat in prevzema vodenje kabineta ministrice za kulturo Aste Vrečko.

Kot so sporočili z ministrstva, se ekipi pridružuje kot izkušena vodja in dobra poznavalka področja kulture. Ukmarjeva je med drugim vodila Mladinski center Podlaga, tri leta je bila na Občini Sežana strokovna sodelavka na področju družbenih dejavnosti in projektov. Od 2012 je vodila Kosovelov dom, kjer jo je nasledila Katja Jordan, kulturologinja in antropologinja, ki je od leta 2016 vodila Kulturni dom Postojna.

Sežanski občinski svet je Ukmarjevo včeraj razrešil kot direktorico, mandat bi se ji sicer iztekel konec septembra, tako da bo do takrat Jordanova v.d. direktorice Kosovelovega doma, od 1. oktobra pa jo je imenoval za 4-letni mandat. Svetniki so soglašali tudi z imenovanjem Nika Zadnika za direktorja Zavoda za šport, turizem in prosti čas Sežana.

(Foto: Levica)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Startup studio: Proces inoviranja s Taro Brus

Preberi več

Nasilje otrok in mladostnikov – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Radio Robin na Goriškem teku in hoji za upanje

Preberi več

Incastra: zeleno, trajnostno in digitalno - ponedeljek po 11.00 uri

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več

DOBRE ZGODBE TEDNA - petek po 11.uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down