Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Tudi sedem poslancev z Goriškega danes sedlo v parlament

Z današnjo potrditvijo mandatov novih poslancev je ustanovljen deveti sklic Državnega zbora. Poglejmo, kdo iz goriške regije je danes sedel v poslansko klop.

Med 90 poslanci in poslankami je tako kot na državni ravni tudi iz severnoprimorskih krajev največ predstavnikov Gibanja Svoboda, in sicer Robert Golob in Mirjam Bon Klanjšček iz Kromberka, Matej Arčon iz Nove Gorice in Andreja Živic iz Skopega pri Dutovljah. Razen Bon Klanjščkove, ki je povratnica v parlament, so ostali strankarski kolegi v njem novinci, a bosta Goloba, sicer izvoljenega v Ljubljani, in Arčona po oblikovanju nove vlade zamenjala nadomestna poslanca.

Predstavnika ljudstva ostajata v vrstah SDS Danijel Krivec iz Srpenice na Bovškem, ki je bil prvič izvoljen že leta 2004, tako kot tudi Eva Irgl iz Vipave, ki se selita v opozicijski tabor. Med osmimi poslanci Nove Slovenije je tudi v novem sklicu parlamenta Jernej Vrtovec iz Čehovinov pri Štanjelu. Goriška pa v hramu demokracije nima več predstavnika Socialnih demokratov, prav tako na zadnjih volitvah na tem območju ni uspela pridobiti mesta Levica.

S potrditvijo poslanskega mandata v DZ je predsednici SD Tanji Fajon prenehala funkcija evropske poslance. V Evropskem parlamentu jo bo, kot smo poročali, nadomestil dosedanji poslanec z Goriškega Matjaž Nemec.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Razumeti žensko? Vesna Juvan

Preberi več
Oglasi
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down