Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Štrancarjev milijon za neodvisno novinarstvo v medijski projekt Mediapolis

Znanstvenik in podjetnik Aleš Štrancar v medijski projekt Mediapolis vlaga prvi milijon evrov. S tem želi zastaviti od nasilnih ideologij ter politike neodvisen medij, ki ne bo pisal po nareku služb za odnose z javnostjo, je poročal portal Vipavska.

Štrancar je po navajanju portala danes predstavil svoj finančni vložek v nov medijski projekt. »To ni zadnja investicija v medije. Res si želim, da bi v Sloveniji končno enkrat nastopil pravi medijski pluralizem, neodvisen od politike in cerkvene aristokracije. O tem se pogovarjam tudi z drugimi podjetniki, ki bi radi okrepili glas svobodnega tržnega gospodarstva,« je pojasnil.

Podjetje Mediapolis bo v prvem koraku od Zavoda Iskreni odkupilo dnevni medij Domovina.je in tednik Domovina. Medij Domovina je nastal v okviru Zavoda Iskreni pred 6 leti z urednikom Rokom Čakšem na čelu. Lansko leto se je dnevnemu spletnemu mediju pridružil še tednik Domovina, ki ga je zasnoval urednik Tino Mamić. Neprestana rast medija in ekipe ter nujno potrebna vlaganja v razvoj in širitev, je pripeljala do edinega logičnega koraka, da se Domovina odcepi in preide v novo medijsko skupino s svežim kapitalom, še poroča portal Vipavska.

(Foto: Vipavska)
Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down