Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja z dnem 14. marca 2022 na območju celotne države. Razglas velja za območja naravnega okolja brez snežne odeje.

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti naravnega okolja je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete, pojasnjujejo na Upravi.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

Tudi gasilci na Goriškem so imeli v preteklih dneh na terenu kar nekaj dela zaradi požarov v naravi, samo včeraj popoldne so gasili nekaj po 16. uri v bližini Bazare, v občini Šempeter – Vrtojba, posredovali so šempetrski prostovoljni gasilci in novogoriški poklicni gasilci, približno pol ure kasneje, pa je zagorelo v bližini Lukežičev, v občini Renče - Vogrsko, požar so pogasili prostovoljni gasilci iz občine in novogoriški poklicni gasilci.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Obiskali smo skupine za samopomoč - ponedeljek ob 11.00 uri

Preberi več

Dober dan, župan: Valter Mlekuž (Bovec)

Preberi več

Dobre zgodbe tedna. Petek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
Pokrovitelji
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down