Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Omejitve pred prazniki: silvestrovanj na prostem ne bo

Kot napovedano, je vlada na današnji seji sprejela dodatne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, silvestrovanj na prostem ne bo, od jutri naprej bo največje dovoljeno število udeležencev na javnih kulturnih in športnih prireditvah omejeno na 750.

Obvezen ostaja pogoj PCT, nošnja mask, dovoljene so samo prireditve v sedečem režimu. Med prazniki je dovoljeno zbiranje članov največ 3 gospodinjstev. Po novem za tiste, ki niso cepljeni ali prebolevniki, velja negativen testa PCR, ki ni starejši od 48 ur, hitri test pa 24 ur od odvzema brisa.

Vlada je sklenila tudi, da v noči na 1. januar 2022 gostom gostinskih lokalov omogoči t.i. silvestrske večerje. Delovni čas oz. čas, ko je dovoljena strežba hrane in pijače, to noč ne bo omejen z odlokom. Bodo pa gostje morali pred vhodom pokazati dokazilo o negativnem testu na COVID-19. Ta ne bo smel biti starejši od 12 ur, v poštev bodo prišli tako PCR kot HAG testi.

V kolikor gostje ob prihodu nimajo ustreznega testa, morajo lastniki lokala zagotoviti zadostno število hitrih testov za samotestiranje. Gost se tako ob nadzoru gostinca testira neposredno pred vstopom v gostinski obrat. Pogoj testiranja bo nujen ne glede na cepilni ali prebolevni status gosta.

Na prevzemnih mestih ne bo več dovoljeno uživanje hrane in pijač. Silvestrovanj na prostem ne bo iz enakega razloga, kot je onemogočena strežba hrane in pijače v okviru sejmov na prostem.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down