Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kdo so že znani kandidati za poslance v Goriški regiji?

Vse bliže je 24. april, in parlamentarne volitve, stranke pa v teh dneh razkrivajo svoje liste kandidatov, ki bodo skušale prepričati volivce.

Javnomnenjske raziskave kažejo, da bi v tem trenutku največ ljudi namenilo svoje glasove strankama SDS in stranki Gibanje Svoboda Novogoričana Roberta Goloba. Potem ko je ta že naznanil, da bo kandidiral v Ljubljani, pa na Severnem Primorskem v igro pošilja nekdanjega župana novogoriške občine, Mateja Arčona v Novi Gorici, za poslanski stolček pa se bo potegoval tudi dolgoletni tolminski župan, Uroš Brežan. Za Gibanje svoboda bo po naših informacijah kandidirala tudi nekdanja novogoriška poslanka Mirjam Bon Klanjšček, ostala imena kot tudi program, pa bodo razkril na predvolilni konvenciji 19. marca.

SDS pošilja v ogenj bovškega poslanca Danijela Krivca, na Ajdovskem Evo Irgl, v okolici Nove Gorice Eleno Zavadlav Ušaj, v mestu pa Tomaža Slokarja. Kandidate bodo uradno predstavila ta ponedeljek v Novi Gorici.

Znani pa so že kandidati stranke Nsi, ki na Ajdovskem pošilja v ogenj infrastrukturnega ministra Jerneja Vrtovca, na Tolminskem, svetovalca poslanske skupine v Ljubljani, Mateja Hrasta, na Sežanskem Klavdijo Primc, sedanji sekretar kmetijskega ministrstva Anton Harej bo kandidiral v volilnem okraju Nova Gorica -okolica, v mestu pa Erika Podgornik Rijavec.

Ponovno se bo za mesto v parlamentu potegoval poslanec SD Matjaž Nemec v okraju Nova Gorica mesto, še en poslanski mandat si bo skušal priboriti na Idrijskem Samo Bevk, svetnica občine Šempeter Vrtojba, Sara Krošelj, pa bo poskušala prepričati v okraju Nova Gorica okolica, na Ajdovskem v volilni boj vstopa Miloš Bizjak. Na Sežanskem bo kandidirala Marina Suban, na Tolminskem pa Alen Červ.

Levico na Severnem Primorskem zastpajo: na Ajdovskem Meri Hreščak, delavka v špediciji, na Tolminskem Blaž Jug, študent in koordinator lokalnega odbora Posočje, na Idrijskem Sara Dejanović, študentka, na Goriškem se boj podajata Andrej Pelicon, upokojeni šofer sindikalist in koordinator lokalnega odbora Goriška in Marko Rusjan, pravnik, glasbenik, mestni svetnik in koordinator notranjega izobraževanja v Levici. Kandidat za sežanski volilni okraj pa je Krasu Bojan Pahor, podpredsednik zveze borcev za vrednote NOB in občinski svetnik.

Za Stranko Aleksandre Pivec Naša dežela bo v volilnem okraju Nova Gorica – okolica kandidirala podpredsednica stranke in direktorica briške občinske uprave, Anita Manfreda, v mestu nekdanji direktor šempetrske bolnišnice in vodja oddelka za dializo v bolnišnici, Silvan Saksida. Na Tolminskem bo za Pivčevo kandiral nekdanji kobariški župan Robert Kavčič, na Ajdovskem pa sekretarka Rdečega križa Nova Gorica, Neli Skočaj.

Za ponoven mandat poslanca Stranke Alenke Bratušek, se bo na Krasu potegoval Marko Bandelli, v Novi GoriciAndrej Šušmelj, na Ajdovskem pa Dejana Baša.

Kot je že pred časom napovedal, pa bo za Gibanje Povežimo Slovenijo, ki ga sestavljajo Slovenska ljudska stranka, Zeleni Slovenije, Nova ljudska stranka, Nova socialdemokracija in stranka Konkretno, kandidiral kobariški župan Marko Matajurc, ki sicer namerava ponovno kandidirati na jesenskih volitvah za župana. Volilna kampanja se pričenja kmalu, tako da bodo v kratkem tudi ostale liste razkrile svoje kandidate za poslance.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down