Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zelena luč za ureditev Ekonomsko-poslovne cone Polje v Šempetru

V zadnjih dneh pravkar končanega leta je župan Občine Šempeter-Vrtojba Milan Turk podpisal pogodbo za projekt »Infrastrukturna ureditev Ekonomsko-poslovne cone Polje v Šempetru pri Gorici«. S tem se lahko z novim letom začne urejanje omenjenega območja.

Pogodbena vrednost del znaša nekaj več kot 700.000 EUR, je pa investicija sofinancirana iz Sklada za okrevanje in odpornost Republike Slovenije, iz katerega je posebna pozornost posvečena vplivu na okolje, zato se bo pri opremljanju območja, ki bo omogočalo nadaljnji razvoj podjetništva v občini, posebno skrb in določen delež finančnih sredstev namenjalo tudi trajnostnim rešitvam, kot so že omenjene dodatne ozelenitve, polnilnice za e-avtomobile, parkirišče in postaja za kolesa za izmenjavo, zadrževalnik padavinske vode za zalivanje zelenih površin ipd.

To bo eden večjih projektov Občine Šempeter-Vrtojba v pravkar začelem letu 2024. Dve večji investiciji sta še večkrat omenjena obnova šempetrske kulturne dvorane in ureditev novih prostorov v sklopu tamkajšnjega Zdravstvenega doma.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down