Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Zavod GO! 2025 bo začasno vodil Gorazd Božič ob podpori delovne skupine

Ker je Kaja Širok sprejela povabilo v kabinet predsednika vlade, je Zavod GO! 2025 ostal brez direktorice. Predsednik sveta zavoda Marjan Zahar:

Do imenovanja novega pa se je župan Klemen Miklavič odločil, da za vršilca dolžnosti direktorja predlaga vodjo kabineta župana Gorazda Božiča, o čemer bo mestni svet odločal na jutrišnji izredni seji.

Ker se je v praksi izkazalo, da pogoj znanja italijanskega jezika na visoki ravni omejuje nabor kandidatov za direktorja in njegove 4 pomočnike, predlagajo umik tega pogoja, s čimer po besedah Miklaviča ciljajo tudi na širši prostor izven Goriške, saj ne gre za lokalni, ampak evropski projekt.

Tudi predstavniki javnih zavodov in NVO si želijo, da bi zavod čimprej dobil vodstvo, strokovni in programski svet, do takrat pa so predlagali imenovanje 7-članske delovne skupine. Tadej Stolič je v imenu nevladnih organizacij za jutri napovedal objavo poziva:

Direktorica Kulturnega doma Pavla Jarc je v imenu štirih javnih zavodov dejala, da se zavedajo resnosti problema oz. situacije:

V delovni skupini bodo tudi župan, v.d. direktorja ter predstavnik gospodarstva, Miklavič pa pričakuje, da bo podobne poteze pri vključevanju institucij in ustvarjalcev potegnil tudi novoizvoljeni župan ali županja sosednje Gorice.

Deli z drugimi:
Aktualno

STARTUP STUDIO: Kako lahko iz prizadevanja, da si dober starš, nastane podjetje

Preberi več

Dan tehnične kulture in Radio Robin V ŽIVO

Preberi več

NAGRADNA IGRA: ABONMA ZA OTROKE

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 in LOKALNE VOLITVE 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Ne zamudi
Podkasti Radia Robin
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down