Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zavod GO! 2025 bo začasno vodil Gorazd Božič ob podpori delovne skupine

Ker je Kaja Širok sprejela povabilo v kabinet predsednika vlade, je Zavod GO! 2025 ostal brez direktorice. Predsednik sveta zavoda Marjan Zahar:

Do imenovanja novega pa se je župan Klemen Miklavič odločil, da za vršilca dolžnosti direktorja predlaga vodjo kabineta župana Gorazda Božiča, o čemer bo mestni svet odločal na jutrišnji izredni seji.

Ker se je v praksi izkazalo, da pogoj znanja italijanskega jezika na visoki ravni omejuje nabor kandidatov za direktorja in njegove 4 pomočnike, predlagajo umik tega pogoja, s čimer po besedah Miklaviča ciljajo tudi na širši prostor izven Goriške, saj ne gre za lokalni, ampak evropski projekt.

Tudi predstavniki javnih zavodov in NVO si želijo, da bi zavod čimprej dobil vodstvo, strokovni in programski svet, do takrat pa so predlagali imenovanje 7-članske delovne skupine. Tadej Stolič je v imenu nevladnih organizacij za jutri napovedal objavo poziva:

Direktorica Kulturnega doma Pavla Jarc je v imenu štirih javnih zavodov dejala, da se zavedajo resnosti problema oz. situacije:

V delovni skupini bodo tudi župan, v.d. direktorja ter predstavnik gospodarstva, Miklavič pa pričakuje, da bo podobne poteze pri vključevanju institucij in ustvarjalcev potegnil tudi novoizvoljeni župan ali županja sosednje Gorice.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down