Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vipavska občina in novogoriška univerza sklenili sodno poravnavo

Občina Vipava in Univerza v Novi Gorici sta sklenili sodno poravnavo glede uporabe dvorca Lanthieri. Kar dve leti sodnih obravnav je bilo potrebnih, da sta se končno dogovorili. Vsaka izmed partneric je morala popustiti v nekaterih dosedanjih zahtevah, je po obravnavi povedal rektor novogoriške univerze Boštjan Golob:

Zdaj imamo sporazum, za katerega mislim, da ga bomo z županom in z občino z lahkoto in z veseljem izvajali. Tako da kakšnih posebnih, bistvenih sprememb ni. Predvsem je pa pomembno, da imamo ta sporazum, konec koncev velja za nadaljnih 80 let, ko verjetno ne župana in ne mene ne bo več na teh funkcijah. Tako da za zanamce je že fino, da imamo vse zapisano, jaz pa mislim, da se z županom lahko sproti dogovoriva vse, kar je potrebno.“

Sporazum z vipavsko občino, ki je pripeljal do poravnave, je ocenil kot dober, saj prinaša dogovor o vseh odprtih zadevah.

S poravnavo pa je zadovoljen tudi vipavski župan Anton Lavrenčič.

Že od začetka sva imela dobre odnose in upam, da jih bova imela še naprej, tako v smeri univerze kot v smeri občine. Mislim, da bomo sodelovali, ne vidim problema in to je ključno za Vipavo in za občane.“

Novogoriška univerza bo tako po sporazumu prevzela vsa vzdrževalna dela na dvorcu, letna najemnina pa bo namesto sedanjih 2000 evrov znašala 32.000 evrov. Občina Vipava pa bo lahko uporabljala nekatere dodatne prostore dvorca v pritličju in prvem nadstropju ter atrij za prireditve ali morebitne druge potrebe.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V Brdih pričenjajo pomladno sezono doživetij, ta torek po 11h.

Preberi več

Napredki, ki jih pišejo slepi in slabovidni, ta ponedeljek ob 11h.

Preberi več

NAGRADNA IGRA: DAN ŽENA

Preberi več
Oglasi
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down