Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Šmartnem se pričenja gradnja novih parkirnih mest

Briški srednjeveški biser Šmartno bo do konca poletja pridobil nova parkirna mesta. Gradbeno pogodbo za prvi del prve faze projekta sta v petek podpisala briški župan Franc Mužič in direktor izbranega podjetja za izvedbo del Kolektor cestno podjetje Nova Gorica Kristjan Mugerli. Izgradnja parkirišč je dolgoletna želja domačinov in občine.

Vodja Oddelka za okolje in prostor, komunalno dejavnost in investicije na Občini Brda Dejan Rusjan: "Glede na razpoložljiva sredstva je bila sedaj podpisana pogodba samo za prvi del prve faze, kar je manj od tistega, kar smo predvideli, ampak upamo, da bomo to z rebalansom v mesecu maju nekako nadoknadili in da bo dana možnost, da se do konca letošnjega poletja zaključi komplet prva faza."

S katerimi deli pričenjajo? "V tem trenutku so glavna dela na razširitvi obstoječe javne poti. Zgraditi je potrebno dve podporni kamniti konstrukciji, še neko dostopno pot do območja Pod Padrati. V drugem delu pa je predvidena tudi ureditev teh javnih sanitarij in tudi zaključek prvega dela prve faze."

V prvi fazi je predvidena izgradnja 21 parkirnih mest. Prvi del 1. faze projekta, za katerega je bila danes podpisana gradbena pogodba v vrednosti slabih 320 tisoč evrov, bo predvidoma opravljen do prvih julijskih dni, celotna prva faza projekta, pa bo predvidoma zaključena do konca poletja. Ko bo zaključena še druga faza izgradnje parkirnih mest, t.j. predvidoma prihodnje leto, bodo v Šmartnem pridobili skupno 48 novih parkirnih mest. "Dela naj bi pričeli v kratkem. Poskusili bi predvsem ti dve kamniti konstrukciji, ki sta sedaj tak največji poseg, upamo, da bi bilo čim manj problemov, pa da bi dela tekla."

Kot še pove Rusjan, bo na območju potekal tudi arheološki nadzor, zato bodo dela v začetni fazi potekala zelo pazljivo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down