Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Sežani ponovno odpirajo covidni oddelek

Kot je bilo napovedano že v sredo, se ob slabšanju epidemičnih razmer v državi oddelka za bolnike s covidom ponovno odpirata tudi v bolnišnicah Sežana in Topolšica. Danes v sežanski bolnišnici že urejajo prostore za sprejem okuženih pacientov, nam je po včerajšnjem sestanku vodstev slovenskih bolnišnic z ministrstvom potrdila direktorica Silvana Šonc:

Sežanska bolnišnica je sicer covidne bolnike že sprejemala od konca septembra do 12. oktobra, ko je odpustila zadnje tri in covid oddelek začasno zaprla. V tem času je bilo hospitaliziranih največ po šest pacientov, ki pa niso potrebovali intenzivne nege, in te tudi tokrat ne bodo nudili. Prve paciente pa bi lahko v primeru potrebe sprejeli že to popoldne.

Bolnišnice bodo torej začele večati kapacitete za oskrbo hospitaliziranih covidnih bolnikov, hkrati pa bodo omejevale tudi nenujne zdravstvene dejavnosti, ki jih za zdaj še ne bodo ukinjali v celoti, izhaja iz včerajšnjega sestanka. Kaj to pomeni za sežansko bolnišnico?

V šempetrski bolnišnici se na covid oddelku danes po podatkih NIJZ zdravi 26 bolnikov, od tega pet v intenzivni enoti, ki je tako polno zasedena, navadni oddelek pa je približno 70-odstotno zaseden in ga bodo prihodnji teden skladno z načrtom ministrstva povečali za 10 postelj, intenzivnega pa za eno, medtem ko naj bi se nenujni program krčil. Podrobnejša pojasnila strokovne direktorice še čakamo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down