Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V maju se v Novi Gorici začne gradnja enajstih neprofitnih stanovanj

Novogoriški stanovanjski sklad je že pred časom pridobil pravnomočno gradbeno dovoljenje za 11 neprofitnih stanovanj na Streliški poti v Novi Gorici, je pa zaradi pritožb pridobivanje trajalo skoraj leto dni. Zavleklo pa se je tudi pri javnem naročilu pri izboru izvajalca gradnje. Lani zaradi preseženih vrednosti ponudnikov javno naročilo ni bilo uspešno, zato so postopek morali ponoviti in povečati sredstva, ki so bila na voljo za izgradnjo.

Tako da v ponovljenem postopku pa smo imeli srečo oziroma je bil izplen boljši. Se pravi – izmed štirih ponudnikov smo na koncu izbrali enega, glede na to, da je bila njegova ponudba ekonomsko najugodnejša,“ pravi Peter Jan, direktor novogoriškega stanovanjskega sklada.

Kdo bo torej gradil 11 neprofitnih stanovanj in po kakšni ceni? „To je podjetje Gitri iz Ljubljane, ponujena cena je bila nekaj več kot 2 milijona evrov.“

Pred začetkom gradnje bo sklad moral urediti še nekaj formalnosti z izvajalcem, „Tako da pričakujem, da bi se v maju lahko že kar lotili,“ napoveduje Peter Jan.

Rok izgradnje je eno leto.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down