Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Športni park Budanje v novo sezono doživetij na prostem vstopa s precej novostmi

Sportni Park Budanje
Foto: Občina Ajdovščina

Športni park Budanje v novo sezono doživetij na prostem vstopa v novi podobi. Po dveh letih prizadevanj in del, pri katerih so krajani prispevali številne ure prostovoljnega dela, je nova brunarica skoraj pripravljena na prvo sezono. Do popolnosti ji manjka le še letna kuhinja, ki pa je že v delu.

Franc Ferjančič, predsednik Krajevne skupnosti Budanje:

Prenovljeno je tudi otroško igrišče pred novo brunarico, ki je dobilo nova eko-igrala, izdelana iz lesa robinije. Na igrišču so že nameščene nove gugalnice, vrtiljak in veliko igralo, sestavljeno iz različnih lesenih ali vrvnih plezal, tobogana, ki se spušča z dvignjenega ograjenega podesta. Vrednost naložb skupaj je znašala 85.000 evrov, iz občinskega proračuna je bil poravnan delež v višini 55.000 evrov, preostanek pa je Krajevna skupnost Budanje poplačala iz lastnih sredstev.

Ob novostih, brunarici in novih igralih, park ponuja še veliko športno igrišče za nogomet, rokomet in košarko, malo travnato igrišče ter balinišče. V enem od prvih paketov participativnega proračuna Moja pobuda je park pridobil še igrišče na mivki za odbojko. V neposredni bližini je tudi strelišče domačega lokostrelskega kluba.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down