Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Prizidek novogoriškega zdravstvenega doma bo zaključen jeseni

Zdravstveni Dom Nova Gorica Prizidek Gradnja

Prizidek k novogoriškemu zdravstvenemu domu že stoji, po napovedih gradbincev bo dokončan do jeseni, v uporabo pa naj bi ga predali v začetku zime. Temeljni kamen za objekt, ki Zdravstvenemu domu Nova Gorica prinaša 3.000 kvadratnih metrov površin in 6.000 kvadratnih metrov podzemne garažne hiše, je bil sicer položen že pred dobrim letom. Zaključek je bil takrat napovedan v letošnjem maju.

Po besedah Petera Tončiča, vodje projekta pri podjetju Makro 5 gradnje, je zamuda nastala že pri izkopu gradbene jame, kjer jih je presenetila drugačna sestava tal od predvidene. Zaradi poplav v Sloveniji pa so imeli kasneje še težave pri dobavi materialov, svoje pa je nato pridalo še neugodno vreme. Težave so prebrodili, novembra napovedujejo dokončanje del. „Mislim, da soglasno vsi lahko rečemo, da je to tudi cilj. Upam si trditi, da mogoče tudi kaj prej, več kot toliko pa se niti ne more zavleči, niti ne pričakujemo, da bo kaj narobe.“

Zdravstveni dom Nova Gorica sedaj deluje kar na 27. lokacijah. Kaj bo nov prizidek prinesel, pojasnjuje direktorica Petra Kokoravec: „Ne rešujemo vseh 27 lokacij, ker je naša dejavnost razpršena tudi na ostale občine. Vendar smo razpršeni na številnih lokacijah že tukaj, v Novi Gorici, ker smo pač primorani prostore najemati. S tem bomo pač vso dejavnost strnili na enem mestu.“

To pa so dejavnosti kot so pediatrija, družinske ambulante, ginekologija in fizioterapija. Investicija v prizidek novogoriškega zdravstvenega doma je težka 13 milijonov evrov. 7 milijonov evrov zagotavlja zdravstveni dom, 6 milijonov evrov pa novogoriška mestna občina: „Od tega smo pridobili sredstva od Ministrstva za zdravje v višini 2,8 milijona evrov, pričakujemo pa še približno dodatnega 1,5 milijona za opremo in gradnjo celotnega zdravstvenega doma,“ našteje Katarina Prislan Kodelja z novogoriške mestne občine.

Od celotne investicije 13 milijonov evrov, bo pet milijonov namenjenih za izgradnjo garažne hiše. Ta bo zavzemala dve podzemni etaži s skupno 250 parkirnimi mesti. Parkirni prostori bodo zagotovljeni za službena vozila Zdravstvenega doma Nova Gorica, za zaposlene in za obiskovalce ter za okoliške prebivalce. Parkirna mesta pa bodo po vsej verjetnosti plačljiva.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down