Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Tudi letos ajdovsko Medobčinsko društvo prijateljev mladine pelje otroke na morje

Untitled Design 2024 05 09t135641.571

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina bodo tudi letos, že 24. leto zapored, organizirali humanitarni projekt ''Morje za vse otroke – Darujmo za počitnice!'', s katerim bodo peljali otroke na morje in s tem prispevali k zmanjševanju socialnih razlik otrok v lokalnem okolju.

''Na letovanje otroke peljemo na Mali Lošinj, in sicer 70, v Piran pa peljemo 35 otrok,'' je razkrila strokovna sodelavka Tereza Rebek.

Letovanje otrokom ne omogoča le zabave in sprostitev, ampak si z njim lahko tudi širijo obzorja: ''Zelo se potrudimo, da imajo otroci res kvalitetne prostočasne vsebine, ki jim pomagajo pri nabiranju lepih spominov. Letovanje otrokom ne pomeni le zabave in sprostitve, nudi jim tudi izobraževalno, vzgojno in socialno izkušnjo, skozi katera si širijo obzorja in bolje razumejo svet okoli sebe.''

In kako lahko slehernik donira? ''Daruje lahko do konca poletja, naša letovanje poteka v juniju in juliju. Daruje pa tako, da donacijo nakaže neposredno na račun društva. S samo donacijo ljudje prispevajo k prevozu, prehrani, pedagoškemu vodstvu in izvajanju res kvalitetnih prostočasnih vsebin.''

Sprejemajo tudi donacije v materialni obliki za namen kakovostne izvedbe počitniških delavnic in letovanja, na društvu pa bodo veseli tudi morebitnega sodelovanja v obliki prostovoljnega dela.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down