Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Prenova tržnice v Tolminu se zamika

Trznica Tolmin Render Nina Trusnovec

V Tolminu se ponovno zamika prenova tamkajšnje tržnice. Projekt prenove je sicer star že dve leti, takrat je bila tudi že javnosti predstavljen idejni projekt. Nova tržnica bi po načrtih imela več zaprtih prodajnih prostorov ter odprti del s stojnicami, ves prostor pa bo pokrit z nadstreškom z zeleno streho.

A v okviru zadnje seje tolminskega občinskega sveta, ko so so se svetniki potrdili prvi rebalans proračuna, so se ti seznanili tudi s tem, da se projekt prenove tržnice v Tolminu zamika. Eden od razlogov za rebalans je bil omogočiti izvedbo sanacijskih posegov za odpravo posledic po zadnji lanski ujmi na prehodu iz oktobra v november. Drugi razlog je umestitev projekta Ureditev velikega nogometnega igrišča z umetno travo v Športnem parku Na Logu v letošnji proračun in v Načrt razvojnih programov Občine Tolmin, je pojasnil tolminski župan Alen Červ in dodal:

Medtem ko sama investicija v tržnico se pa zamika za nekaj mesecev, zato ker računamo na sofinanciranje iz sredstev LAS Dolina Soče in tam se upravičeni stroški začnejo po odobritvi projekta, ki je planirana nekje v decembru letošnjega leta.“

Zato, dodaja tolminski župan, so izvedbo za nekaj mesecev zamaknili, da bodo v čim večji meri ta strošek pokrili z zunanjimi viri.

Foto: Vizualizacija tržnice /Nina Trušnovec

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down