Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Obnova kinodvorane in zdravstvenega doma v Šempetru še nima zelene luči

Premalo nagibanosti v dobrobit občanom in premajhna razvojna ter ekološka naravnanost. To so zgolj nekateri izmed razlogov, ki jih svetniki SD-ja in Gibanja Svoboda očitajo županu Občine Šempeter-Vrtojba Milanu Turku.

Zaradi tega prvo branje proračuna ni bilo sprejeto, na prihodnjih sejah pa pričakujejo bolje pripravljen odlok. ''Mislim, da so bili svetniki tudi sami presenečeni, ker se je drugače izšlo. Marsikdo misli, da je oblikovanje proračuna enostavna zadeva. Marsikaj se da uresničiti, stvar je na koncu na občinskem svetu, ki se mora o tem odločiti. Jaz bom poskušal čim več predlogov tudi upoštevati. Župan je tisti, ki je proračun dolžan predlagati, seveda pa ga prejme občinski svet,'' pravi župan Milan Turk.

V proračunu se poleg rednih prihodkov in odhodkov predvideva nadaljevanje investicij, ki so v teku, in projektiranje novih: ''Razen stvari, ki so stalne in ki nam vzamejo velik del proračuna, kot je skrb za otroško varstvo, šole, podpora športu, kulturi in tako naprej, je med investicijami gotovo ključna nadaljevanje, projektiranje in potem začetek izvedbe investicije v prenovo kulturne dvorane v Šempetru in zdravstvenega doma. Ravno tako je velika investicija v izgradnjo infrastrukture v Poslovni coni Polje, za katero smo dobili odobrena sredstva. Potem je pa še kar precej manjših investicij v komunalno opremo, sepravi gradnja kanalizacije in vodovodov v nekaterih ulicah.''

6 svetnikov je bilo za sprejetje odloka o proračunu za leto 2023, 6 pa proti. Ker sklep ni bil sprejet, se odloka o proračunu za leto 2024 ni obravnavalo, oba bosta bila ponovno predlagana na naslednji seji. Proračun za vsako leto naj bi po besedah Turka znašal približno 11 milijonov evrov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down