Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občina namerava razrešiti Gorazda Božiča, novo ime za direktorja Javnega zavoda GO! 2025 že imajo

Gorazd Božič, direktor Javnega zavoda GO!2025 ne namerava odstopiti, medtem ko novogoriški župan Samo Turel napoveduje začetek postopka njegove razrešitve. Zamenjavo že imajo, v roku meseca dni naj bi ime, katerega župan še ne razkriva, potrjevali na mestnem svetu.

Spomnimo: na zadnji seji novogoriškega mestnega sveta so svetniki z 18 glasovi za in 9 proti ob obravnavi polletnega poročila dela zavoda GO! 2025 izglasovali še amandma, v katerem ugotavljajo, da direktor Božič malomarno opravlja svoje delo, tako da bi lahko nastale hujše motnje pri izvedbi projekta EPK. Med največjimi očitki je preslabo črpanje programskih sredstev, od 1,5 milijona evrov so jih doslej počrpali okoli 300.000.

Božič ne namerava odstopiti: „Zato ker delamo dobro, ker sledimo načrtu, ki ga imamo in ker bo to vse vidno v začetku decembra, da bomo naredili kar smo si zadali, da bomo.“

Božič dogajanje na zadnji seji mestnega sveta, ko je bilo njegovo delo označeno za malomarno, označuje za politične pritiske.

S tem je bil politično brez obrazložitve osnovan pogoj za morebitno mojo razrešitev. In glede na vse pogovore tako z županom kot s predstavniki njegove politične opcije, ko ima človek na mizi ali odstopi ali ga razrešijo, mislim, da lahko gladko trdim, da gre tukaj izrecno za politiko.“

Župan Turel po drugi strani odgovarja: „Če bi šlo za politično razrešitev, bi to razrešitev izvedli že v začetku letošnjega leta, razlogov za tako razrešitev je bilo že takrat dovolj.“

Med že omenjenimi razlogi Turel navaja tudi okoli 130.000 evrov izgube, s katerimi je Javni zavod GO! 2025 zaključil lansko leto, od sredstev, ki jih za EPK namenja ministrstvo za kulturo je lani ostalo nepočrpanih dobrih 600.000 evrov.

Božič je sicer na seji svetnikom razložil, da je dinamika podpisovanja pogodb takšna, da bo glavnina podpisana do konca novembra, do takrat pa da bodo počrpana tudi vsa programska sredstva.

„Govorimo samo o dejstvih. To stanje je nevzdržno, iz tega projekta se bojim, da ne bo izšlo tisto, kar si vsi želimo. Odgovornost za to bom pa v vsakem primeru moral nositi jaz oziroma mestni svet,“ opozarja Turel.

Imena, kdo naj bi v kratkem postal tretji direktor Javnega zavoda GO!2025, Turel še ne razkriva.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down