Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občina Brda s slavnostno sejo nazdravila tudi 30. obletnici samostojne občine

Slavnostna Seja Brda 2024 Za Splet

Občina Brda letos tudi šteje okroglih 30 let. Jubilej je proslavila pretekli petek, ko je na slavnostni seji podelila priznanja in nagrade ter šesti naziv častnega občana.

V družino častnih občanov je odslej zapisan Bruno Podveršič. Naziv je prejel posthumno za obuditev in promocijo oljčne kulture v Brdih, doprinos k ohranjanju briške in slovenske kulturne identitete in spodbujanju čezmejnega sodelovanja. Njegova hči Aleksandra Furlan je po podelitvi povedala: "On bi bil za to zelo vesel in počaščen, da so se ljudje spomnili nanj, da je dobil vse to, kar si je v življenju zaslužil in prislužil. Njegove ideje, njegova dejanja, vse to je s tem priznanjem dokazano."

Občinsko priznanje je prejela Restavracija Bužinel, v njenem imenu Elvis Bužinel, ki je skupaj z soprogo Katjo pred tremi desetletji pričel gostinsko zgodbo Bužinelovih. "Pomeni, da je to največja nagrada, ki ti jo občina lahko da in jaz bolj računam na moje tri (sinove, op.p.), ki jih imam doma, da se bodo še bolj trudili, da bodo tudi oni prišli do te nagrade."

Priznanje je razveselilo tudi Iniciativni odbor Za življenje – za AED Občine Brda. Prevzela ga je začetnica prizadevanj odbora Romana Velišček. "Smo vsi zelo veseli. Jaz sem sicer priznanje prejela tudi v imenu vseh ostalih članov. Moram vse pohvaliti, jih je kar nekaj, nekaj začetnih ni več aktivnih, nekaj je sedaj še vedno aktivnih."

Nagrada Občine Brda je romala v roke poveljniku občinske civilne zaščite, ki to funkcijo opravlja že vse od prvih dni občine Brda, Andreju Colji. "Zelo lepo, lepa gesta, lepa prireditev. Čestitke organizatorju in vsem, fajn, čudovito je bilo. Sploh zato, ker sem bil na odru s temi ljudmi, s katerimi sem se družil skoraj pol življenja, ali pa celo, vključno z Brunom."

Občinska nagrada je ganila tudi gonilno silo gostinske in turistične ponudbe Belica Zlatka Mavriča. "Taka nagrada pomeni veliko stvar, posebno, če ti nagrado dajo sonarodnjaki, če tako rečem, ali pa Brike in Brici. To je gotovo veliko priznanje. Hvala ekipi, hvala družini, ker brez njih ne moreš nič narediti."

Občina Brda je posebne čestitke namenila tudi občankam in občanom, ki so se v minulih 12 mesecih izkazali s posebnimi dosežki.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down