Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Novi načrti za nekdanjo gramoznico ob vrtojbenski obvoznici

Do vključno 20. februarja bo na sedežu Občine Miren-Kostanjevica javno razgrnjen dopolnjeni osnutek podrobnega prostorskega načrta za poltretji hektar obsegajočo obrtno cono ob vrtojbenski obvoznici na robu Mirna.

Prvi načrt je bil narejen že pred leti, vendar ga zdaj na predlog investitorjev dopolnjujejo. V grobem: cona bo malenkost večja zaradi urejanja priključka na bližnjo cesto, lastniki pa predlagajo predrugačeno ureditev območja in razporeditev stavb, kakor tudi bolj pester nabor dejavnosti. Kot je po seji svata občine povedal župan Mauricij Humar, je novo zlasti to, da v coni ne bosta stala zgolj bencinski servis in tovorno parkirišče: „Jaz se te spremembe veselim. Sedaj je po meni znanih informacijah tukaj še zmeraj bencinski servis, ob tem pa na večjem delu tudi poslovni objekti, namenjeni drobnemu gospodarstvu, mali proizvodni oziroma storitvenim dejavnostim, kar je na tako lepi točki oziroma tako frekventni točki sigurno dober program. Pričakujem tudi kvalitetne storitve tako za naše občane, kakor tudi za druge in seveda tudi več delovnih mest.”

Župan verjame, da bosta s tem pridobila Miren in okolica, saj bo del nekdanje gramoznice zapolnila ponudbo različnih dejavnosti. Podobno, kot se vendar dogaja v sosednji obrtni coni, nekdaj v lasti Primorja, ki je dolgo samevala: „Prodane so vse parcele, nekatere stvari so v projektiranju, vidimo pa, da se tudi počasi pričenja gradnja zopet novega objekta. In jaz sem prepričan, da bo v dveh, treh leti tudi ta obrtna cona, ki je komunalno opremljena, v celoti pozidana. In tudi vidimo, da dejavnosti, ki so sedaj v ta novi kompleks prišle v zadnjih letih, so v redu in da so tudi te hale so lepe, sodobne in se veselim tudi novih hal.“

Če se bodo vsi načrti izšli, pa bo v gramoznici nasproti zdaj načrtovane cone nekoč stala še tretja skupina delavnic, obratov in skladišč.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down