Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Neurje odkrivalo objekte in blokiralo ceste, napovedi tudi za danes slabe

Neurja ponovno niso prizanesla krajem na Severnem Primorskem. Včeraj okoli 19. ure je nevihtna fronta zajela več občin, najhuje pa je bilo v občinah Kanal ob Soči, Bovec, Kobarid, Tolmin, Cerkno in Idrija.

''Tam je močan veter odkrival stanovanjske objekte in poškodoval različno infrastrukturo. V teh občinah je bilo in je še zmeraj več cest zaprtih zaradi podrtega drevja. So pa trenutno še gasilske enote na terenu in odpravljajo škodo,'' razkrije Samo Kosmač, poveljnik severnoprimorske civilne zaščite.

V povezavi z včerajšnjim neurjem so na regijskem centru za obveščanje zabeležili kar 70 dogodkov. Treba je opozoriti, da so napovedi za danes spet zelo slabe. Nevihte naj bi na našem koncu ponovno divjale že sredi popoldneva, zato Kosmač svetuje, naj ljudje ''ravnajo samozaščitno, naj ne hodijo na prosto in se ne vozijo v avtomobilih ter poskrbijo za svojo varnost in varnost drugih.''

Včeraj zvečer je prihajalo tudi do številnih okvar električnega omrežja in posledično do prekinitev dobave električne energije na nekaterih mestih distribucijskega omrežja Elektra Primorske.

Kot nam je iz podjetja sporočila Tjaša Frelih, so na Bovškem nekaj domovom že uspeli vrniti elektriko, a brez nje še vedno ostaja kopica odjemalcev: ''Prejela sem informacijo, da je na Bovškem zadeva rešena, je pa brez električne energije še vedno 800 odjemalcev. Na Cerknem so brez elektrike še Novaki, Ravne, Kladje in Šebrelje, na Tolminskem Sela nad Podmelcem, Logaršče, Lom, Gorenja in Dolenja Trebuša, na Kanalskem Avče in Doblar, na Idrijskem Rejci, na Kobariškem Robič blok in na Ajdovskem Kovk.''

Večinoma gre za podrta drevesa na daljnovodih in potrgane žice. Ekipe so na terenu in se trudijo vzpostaviti normalno stanje, dela pa bodo potekala preko celega dneva.

(Foto: Facebook/Občina Tolmin)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down