Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Goriškem prvič preko 300 novih okužb

Še vedno se število okužb z novim koronavirusom vzpenja, sredini podatki NIJZ kažejo, da je bilo po državi potrjenih doslej največ, 4511 novih okužb. Odstotek pozitivnih testov je znašal preko 44. Na Primorskem skupno potrdili skoraj 700 novih okužb.

To je tudi prvič od začetka epidemije, da je število dnevno potrjenih okužb v Sloveniji preseglo 4000. V bolnišnicah se po podatkih vlade zdravi 735 covidnih bolnikov, 169 jih je na intenzivni negi. Umrlo je devet covidnih bolnikov.

Tako na Goriškem kot Obalno-kraškem, je dnevno število potrjenih okužb prvič preseglo 300. Na območju goriške regije so jih včeraj potrdili 330, največ v Novi Gorici, 117, 35 v mirensko-kostanjeviški občini, 32 v tolminski ter 31 v šempetrsko-vrtojbenski. V Ajdovščini je 29 novih primerov, 18 na območju Idrije in ena manj v občini Kanal. Najmaj novih primerov so potrdili v vipavski občini, kjer sta dva nova primera okužbe.

V obalno-kraški regiji je bilo včeraj potrjenih 369 novih primerov okužb, slaba polovica, 162 v Kopru, v Sežani 31, v Komnu pa 19.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down