Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Mednarodni dan civilne zaščite: Na Brdu pri Kranju nagrajeni tudi trije pripadniki severnoprimorske civilne zaščite

Danes praznujemo dan civilne zaščite. Kar se tiče civilne zaščite na Severnem Primorskem, katere poveljnik je Samo Kosmač, je slednja bila v zadnjih letih soočena s številnimi izzivi, kot sta požar na Krasu leta 2022 in lanske poplave.

''Lahko rečem, da imamo v zadnjih letih kar precej nevšečnosti, tako naravnih kot drugih. Tako da še posebej radi praznujemo takšen dan, 1. marec, mednarodni dan civilne zaščite,'' je povedal Kosmač.

Ob praznovanju so danes na osrednji prireditvi na Brdu pri Kranju pripadnikom civilne zaščite podelili priznanja, plakete in kipec civilne zaščite, ki velja za najvišje priznanje. Kar se ziče Severnoprimorske civilne zaščite, je plaketo prejel poveljnik bovške enote Edi Melinc, zlato priznanje roma v roke jamarskemu reševalcu Robertu Reharju, srebrno priznanje pa prejme Andrej Rogelja, poveljnik enote za prečrpavanje večjih količin vode, veliko bolj poznan pa je bil kot vodja zračnih sil med požarom na Krasu.

Naslednji teden v četrtek pa v Cerknem sledi še regijska podelitev, kjer bo nagrade prejelo 18 posameznikov, članov Severnoprimorske civilne zaščite.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down