Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ljudska univerza Ajdovščina tudi letos območni koordinator na Tednih vseživljenjskega učenja

Untitled Design 2024 03 07t101355.809
Foto: Ljudska univerza Ajdovščina

Ljudska univerza Ajdovščina je bila uspešna na razpisu, preko katerega tudi letos prevzema vlogo območnega koordinatorja sodelujočih ob Tednih vseživljenjskega učenja (TVU), ki bodo tudi letos potekali v spomladansko-poletnem času, in sicer od 10. maja do 16. junija.

''Tedni vseživljenjskega učenja so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije, koordiniran pa je s strani območnih in kanalskih koordinatorjev po vsej Sloveniji,'' je povedala Neja Fakin z Ljudske Univerze Ajdovščina, sicer koordinatorka prireditev na Tednih vseživljenjskega učenja.

Osrednji dogodek ''TVU-ja'' bo Parada učenja, ki bo potekala 22. maja na Lavričevem trgu v Ajdovščini: ''Dogodki, ki potekajo v okviru Tednov vseživljenjskega učenja, so brezplačni. Z njimi želimo opozoriti na pomen vseživljenjskega učenja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Osrednji dogodek je Parada učenja - gre za dogodek, ki na enem mestu združuje različne organizacije, društva, razvojne agencije in tudi podjetja, ki se predstavijo v svojem lokalnem okolju in tako obiskovalcem predstavijo različne možnosti za učenje in izobraževanje,'' dodaja Fakinova.

Ajdovska ljudska univerza k sodelovanju vabi vse javne zavode, društva, šole, vrtce, razvojne agencije, podjetja in druge organizacije, da se ji pridružijo pri soustvarjanju letošnjih Tednov vseživljenjskega učenja. Trenutno potrebujejo zgolj informacijo o udeležitvi, podrobnejša navodila glede priprave in izvedbe dogodkov bodo znana predvidoma v začetku aprila, ko pripravljajo skupni sestanek

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down