Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Jutri tudi stavka upravnih enot v Novi Gorici in Ajdovščini

Zaposleni na večini upravnih enot po državi stavkajo. Ponekod je stavka tri, ponekod enodnevna. Za slednjo so se odločili tudi zaposleni na Upravnih enotah Nova Gorica in Ajdovščina. Stavkali bodo jutri, in sicer ves delovni dan. Uradniki bodo na dan stavke opravljali samo nujne naloge, pojasnjuje Erika Koren Kušnjerek, predstavnica sindikata Upravne enote Ajdovščina:

Na primer naloge s področja matičnih zadev, na primer prevoz pokojnega v tujino, vpis rojstva, če mora novorojenec na nujno zdravljenje v tujino. Ali pa s področja prometa – izdaja vozniškega dovoljenja iz razloga nujne službene poti v tujino, nujnega zdravljenja v tujini ali smrti v družini v tujini.“

Glavne stavkovne zahteve povzema Mira Skočir, predsednica sindikata Upravne enote Nova Gorica:

Stavkovne zahteve upravnih enot so povišanje plač, za 7 plačnih razredov, potem izenačitev naziva z nazivi na ministrstvih in ureditev dodatka za blagajniško poslovanje to bi bile glavne zahteve.“

Zaposleni na upravnih enotah stranke prosijo za strpnost in poudarjajo, da jutrišnja stavka ni uperjena proti njim, temveč proti vladi, s katero se ne morejo pogoditi za uskladitev in ureditev plačnih razmerij na upravnih enotah, kjer imajo zaposleni vedno slabše delovne pogoje. Na Upravni enoti Nova Gorica so leta 2017 obravnavali 24.000 zahtevkov, v letu 2022 pa kar 52.000 zahtevkov. V tem času se je število zaposlenih, kljub podvojenemu delu, povečalo le za štiri.

Na Upravni enoti Ajdovščina je 29 zaposlenih, pred desetimi leti jih je bilo več kot 40. Obseg in zahtevnost dela se je tudi pri njih drastično povečal. Kadri odhajajo drugam, na boljše plačana delovna mesta, posledica tega je kadrovska podhranjenost, poudarjata predstavnici sindikatov na upravnih enotah Ajdovščina in Nova Gorica.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down