Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Februarja začetek prenove Trga Evrope

Februarja se bo začela 2,5-milijonska čezmejna investicija v prenovo Trga Evrope, ki se bo uresničila z evropskimi sredstvi. Po prenovi bo Trg Evrope, ki bo eno od osrednjih prizorišč EPK, razširjen in na novo tlakovan. Obogatile ga bodo čezmejne fontane in dodatna ozelenitev. Vecchietov mozaik kot najbolj prepoznavni znak ostaja v središču čezmejnega trga. Na italijanski strani se bodo prenovile tri ulice, ki se stekajo vanj.

Na območju Trga Evrope sedaj še potekajo končna dela menjave komunalnih vodov na slovenski in italijanski strani meje. Ko se bodo ta dela zaključila, se bodo začelo omenjeno urejanje trga, pojasnjuje Tomaž Konrad, pomočnik direktorice EZTS GO, katero vodi to investicijo:

Ko še oni ta del končajo, lahko mi fizično začnemo in odpremo gradbišče. Tako da v začetku februarja se bo gradbišče za prenovo trga in tistih treh priključevalnih cest oz. poti na italijanski strani lahko začelo.“

Trg Evrope Render 2

V tem času pa potekajo pripravljalna dela med drugim so opravili tudi pregled območja glede prisotnosti neeksplodiranih ubojnih teles, Poleg tega pa se usklajujejo tudi s sosednjimi, že omenjenimi gradbišči, ki so oz. še bodo odprta na tistem prostoru.

Vedeti moramo namreč, da v tem letu bosta na tem območju že od začetka leta najmanj dve veliki gradbišči, potem sredi leta sta še dve dodatno predvideni in je zelo pomembno, da se ta gradbišča med seboj koordinirajo, da se koordinirajo časovnice in seveda plan dela.“

Ker bo letošnje leto torej precej pestro, kar se tiče izvajanja investicij, povezanih z Evropsko prestolnico kulture, to prinaša tudi zapore cest oziroma spremembo prometnega režima na območju železniške postaje, ki jih bodo v kratkem podrobneje predstavili javnosti.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down