Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dijaki ŠC Nova Gorica v Bruslju do četrtega mesta s poslovno idejo, kako popestriti turizem v Brdih

Pred dnevi so velik dosežek spisali 4 dijaki 3. letnika Šolskega centra Nova Gorica, smeri Ekonomski tehnik. Devetega in desetega marca so se Zoja, Eva, Leon in Hasan udeležili mednarodnega sejma učnih podjetij v Bruslju.

''Na spletni strani sem opazila razpis in potem stopila v kontakt z našo koordinatorko na Šolskem centru, ki se ukvarja z mobilnostjo. Tako smo skupaj z vodjo izmenjav prek Erasmus+ organizirali štiridnevno poslovno izkušnjo za naše mlade dijake,'' pove profesorica in mentorica Tanja Ušaj Hvalič.

Prišli so na idejo, kako še bolj popestriti turizem v Goriških Brdih. Svoj projekt so zato poimenovali Brda Bubble. ''Idejo smo začeli tako, da smo se povezali z direktorico TIC Brda Eriko Kovačič Marinič in predstavnico Mladinskega centra Brda Matejo Drnovšek. Zaupali sta nam podatke, da se nočitve v Brdih iz leta v leto povečujejo. Takoj smo začutili priložnost, preučili strukturo gostov in ugotovili, da si turisti vedno bolj želijo prvinskega stika z naravo. Zato smo se odločili za poseben glamping v prozornem mehurčku.''

Med 105 poslovnimi idejami se je projekt Brda Bubble zavihtel na visoko četrto mesto, za kar so zelo ponosni. ''V Bruselj smo pripotovali vsak s svojim kovčkom, druga podjetja - kar 105 jih je bilo - pa z avtobusi, kombiji, prikolicami, ki so vozile njihov material. Mi smo prišli v stilu manj je več, ampak z entuziazmom, iskricami v očeh. Kot mentorica sem zelo ponosna,'' zaključi Ušaj Hvaličeva.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down