Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Čezmejna pešpot na Kapeli bo kmalu tudi uradno odprta

Ob letošnjem jubilejnem letu, ko praznujejo kar tri pomembne obletnice, so se v Frančiškanskem samostanu Kostanjevica z župnijsko cerkvijo Gospodovega oznanjenja Mariji razveselili še urejene čezmejne pešpoti, ki vodi s parkirišča na Kapeli do ulice Via della Cappela v Gorici in ki bo odprta še v tem mesecu. Gre za skupen projekt obeh sosednjih občin, goriške in novogoriške.

Ta pešpot ima eno značilnost oz. posebnost, to je tako imenovana hidravlično stabilizirana krovna plast. Kar pomeni, da daje popolnoma naraven videz oz. videz makadama, v bistvu pa je podlaga poti utrjena, tako da je popolnoma varna in lepo prehodna.“

Kot še pojasnjuje novogoriški podžupan Marko Tribušon, so na slovenski strani pot uredili v dolžini 140 metrov, na italijanski pa še na dolžini dodatnih štiridesetih metrov.

S tem pa, da je tudi zaveza italijanske strani oz. Gorice ta, da se bo ta del cestišča še naprej urejal na njihovem delu, tako da bo direktna povezava tudi do centra Gorice.“

Ob poti so nameščene tudi klopi. Novogoriška mestna občina je za investicijo iz proračuna namenila 145.000 evrov. V tem sklopu so bile obnovljene tudi štiri kapelice ob poti, sredstva za obnovo je zagotovila Zveza šestih Lions klubov severne Primorske.

Foto: Mirjam Brecelj

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Maša Klavora in Mihael Uršič

Preberi več

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down