Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Bodo bovški svetniki sprožili konec zavoda Turizem dolina Soče?

Bovški občinski svet je zavrnil rebalans proračuna. Uprava Občine Bovec mora pripraviti, po naročilu sveta, podrobno specifikacijo, za kaj točno bodo sredstva porabljena. Rebalans proračuna sicer predvideva skoraj 14,2 milijonov evrov prihodkov, odhodkov pa skoraj 20,7 milijonov evrov. V rebalansu so se predvsem povečali odhodki, za skoraj pol milijona evrov.

Župan Valter Mlekuž je, kot pravi, že na začetku seje svetnike opozoril na neupoštevanje poslovnika: "Po našem poslovniku, tudi ko župan pripravi rebalans, je potrebno vložiti pismeni amandma, na kateri konto bodo pripombe, ampak očitno se tega ne držijo, ali pa ne vedo, da to mora biti, in potem gre splošna razprava o vsem, o celotnem rebalansu. Tako da so bile noter postavke, ki se nanašajo na Kanin, postavke na Javni zavod (Turizem, op.p.) dolina Soče. Vemo, da je to glavna tema, katero so ti svetniki strogo proti. Pa še določene stvari, ko rabimo denar za to, da objavimo razpis za razna dela, kjer je prispela ponudba višja, kot smo imeli v proračunu."

Nov predlog bo občinski svet obravnaval na korespondenčni seji. "Kar pa meni ni ravno najboljše. Da pripravimo še določene poudarke, kje, zakaj se bo ta denar rabil in da se bo na koraspondenčni seji potrdilo. Seveda, pa so mi nekateri povedali, da za Dolino Soče, za Javni zavod, tega denarja pa ne bodo odobrili. Kaj jih tu moti, ne vem. Meni je žal, ampak res izgleda, da boto šlo narazen."

Ali meni, da je to začetek propada Zavoda Turizem dolina Soče? "Ja, menim, da ja. Se vleče že kar nekaj časa. Že v prejšnjem svetu (občinskem, op.p.) je bilo malo pripomb, ampak nikoli ni bilo tako, da denarja ne bi zagotovili. Sedaj pa so strogo proti. Sedaj pa je bilo tudi nekaj ostre debate: 'To bo naredila občina, to boste naredili vi iz tega denarja.' Sem rekel: 'Ne bomo, ker nas je premalo, ker smo podhranjeni, ker nimamo ljudi, da bi prevzeli še delo, ki ga opravlja LTO, se pravi razne razpise, razne prireditve.'"

Ta teden se bo bovški župan sestal s kolegoma iz občin Kobarid in Tolmin, predsednico sveta zavoda in direktorjem zavoda. Pušča pa odprto možnost tudi za skupno sejo občinskih svetov vseh treh občin.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down