Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

30 let Gasilske enote Nova Gorica: "Gasilci so naš ponos"

„Biti gasilec ni poklic, to je poslanstvo“ je bilo izpostavljeno na petkovi prireditvi v Novi Gorici, ko je Gasilska enota Nova Gorica obeležila 30 jubilej. Dogodka se je udeležil tudi minister za obrambo Marjan Šarec, ki izpostavil, da slovensko gasilstvo ni uživalo vedno takšnega ugleda med ljudmi, kot ga ima danes.

"Ampak s svojim trdim delom, prizadevanji in usposobljenostjo ste dosegli najvišjo podporo v Sloveniji. To nas lahko vse navdaja s ponosom. Zato verjamem, da se za slovensko gasilstvo ni bati," je dejal. Direktor Gasilske enote Nova Gorica Aleš Markočič je izpostavil dobro opremljenost zavoda

Gre za najdražjo investicijo v zgodovini zavoda. Tovornjak - avtolestev, vreden skoraj 750.000,00 € so sicer nabavili konec lanskega leta, namenu pa predali na petkovi slovesnosti. Sebastjan Kozar - vodja delovne skupine za nabavo avtolestve:

Markočič je izpostavil naraščanje števila intervencij, letno jih imajo preko 430, zato razmišljajo o povečanju števila zaposlenih:

Gasilska enota je ob jubileju dobila tudi prapor, kot simbol in ponos članstva.

Na slovesnosti so podelili priznanja za sodelovanje in podporo vsem šestim občinam ustanoviteljicam zavoda, bronasti znak za pomoč pri opravljanju nalog gasilstva pa so dobila društva in partnerji, ki pomagajo Gasilski enoti pri intervencijah.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down