Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Festival podjetništva v Volčji Dragi: ''Podjetnike prepogosto neupravičeno označujemo za tajkune!''

Po Sloveniji se v teh dneh vrsti največji podjetniški dogodek leta. Tridnevno dogajanje na Festivalu podjetništva, ki ga Klub slovenskih podjetnikov organizira prvič, se je v torek preselil tudi v Volčjo Drago.

Predstavili so se Jernej Rehar iz Business Solutions, Andrej Klančar iz Klančar žerjavi in Nejc Rusjan iz podjetja Essentia Pura. Moderator je bil solastnik in direktor podjetja Spintec Goran Miškulin, ki prepoznava pomembnost tovrstnih dogodkov.

Na vprašanje, zakaj so tovrstni dogodki pomembni, je odgovoril: ''Zato, da se razbline strah pred podjetništvom, da spoznamo, da so podjetniki preprosti ljudje, ki so samo zelo pridni in vztrajni pri uresničevanju svojih idej, in da se širi duh po Sloveniji, da bi bilo uspešnih podjetnikov čim več.''

Pogovor je ponujal najboljše, kar lahko pokažejo vrhunski domači podjetniki, ki so predstavili zanimivosti svoje poslovne poti, vzpone, padce in dragocene lekcije, iz katerih se lahko učijo tudi drugi, sploh pa v regiji, kjer podjetništvo ni na najvišjem nivoju, ocenjuje Miškulin: ''Na Ajdovskem je bistveno bolje, vidimo, da se podjetja bistveno lepše razvijajo. V Novi Gorici z okolico pa podjetniška infrastruktura ni dovolj razvita, bančna infrastruktura, ki bi morala podjetništvu biti v podporo, je v krču, tako da razmere trenutno ne ocenjujem najbolje.''

Kljub številnim oviram, ki se jim na poti mora zoperstaviti podjetnik, pa v primeru uspeha naleti še na neodobravanje družbe: ''V Sloveniji je postal tradicionalen šport, da se podjetnika, ki je uspešen in malo več zasluži, hitro očrni in se mu da nepotrebne pridevnike, kot so tajkun in podobno. Mislim, da bi bilo potrebno ravno obratno. Dobri in korektni podjetniki bi morali biti vzorniki predvsem malim,'' zaključuje Miškulin.

Po Volčji Dragi bodo pogovore opravili še v Ljubljani, Mariboru, Kranju in Celju.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down