Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Za Zeleno srce Krasa že preko 300 tisočakov

Višina doslej prejetih donacij za Zeleno srce Krasa je preseglo številko 300 tisoč evrov. Zadnjo donacijo, kot pove direktorica Javnega zavoda Turizem Miren Kras Ariana Durnik, so prejeli ravno v preteklem vikendu.

"Banka Sparkasse je bila ena prvih, ki se je odzvala našemu klicu na pomoč in tudi podpisala zavezo, da bodo z nami v prihodnjih letih obnavljali pogorišče Krasa. Lepo nas je presenetila tudi ideja, da letno srečanje v obliki teambuildinga organizirajo prav pri nas na pogorišču in skupaj z Zavodom za gozdove so v soboto odstranjevali invazivke. Ob zaključku smo prejeli donacijo 30.000 evrov kot prispevek k razvoju produkta Zeleno srce Krasa."

Zelo ganljiva gesta, pove Durnikova. Sicer so večjo donacijo v vrednosti 10 tisočakov prejeli tudi od podjetja Telemach in s tem presegli mejo 300 tisoč evrov donacij.

"Zelo smo veseli, da so predstavniki sedmih občin, se pravi štirih na slovenski strani: Miren-Kostanjevica, Komen, Renče-Vogrsko in Mestna občina Nova Gorica, na italijanski pa Sovodnje, Nabrežina in Doberdob, smo že sestavili konkreten načrt."

Koordinacijo izvedbe načrta projekta Zeleno srce Krasa so zaupali Janku Humarju, ki je že sodeloval pri projektih vzpostavljanja Alpe Adria Trail in Juliane Trail. Prizadevajo si, da bi projekt zaključili do Evropske prestolnice kulture GO! 2025 in ga odprli, poudarja Durnikova, kot enega lepših čezmejnih projektov v okviru Evropske prestolnice kulture.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down