Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ponovna oživitev festivala v Šempasu

Olje

Po štirih letih je v Šempasu ponovno zaživel Festival oljčnih olj in vin, ki je združil preko sto vinarjev in oljkarjev iz Vipavske doline, Istre, Brd in Krasa. Poleg degustacije vin in oljčnih olj so pripravili strokovne delavnice in kulinarično ponudbo. Barbara Kante – predsednica KS Šempas

Na festivalu so razglasili tudi rezultate tekmovanja oljčnih olj Oljka Šempas 2024. Na tekmovanje je bilo prijavljenih 49 vzorcev iz Slovenije in Italije. Predsednik Goriškega oljkarskega društva, ki tekmovanje organizira, Tomaž Kandus:

Končni rezultati so razdeljeni v kategorije, najvišja je TOP 10, ki jo sestavljajo šampion in dva vicešampiona. Naslov vicešampiona sta osvojili Extremo Biancat ter Dario&Robi Glavina „piransko zlato“, največ točk in naziv šampion pa je dobilo olje Jasa prestige – Arsen Jurinčič:

Letos prvič so razglasili tudi naj oljarja, nagrada je šla v roke Oljarni Babič:

Festival se nadaljuje danes, v ponedeljek med 15.00 in 20.00 uro, že ob 16.00 uri bo pogovor na temo „Mladi vinarji: nova energija in novi pristopi pri promociji Vipavske doline“, ob 18:00 pa Gurmanska delavnica: Učenje kuhanja z Mitjo Humarjem, ki je bila lepo sprejeta že prvi dan festivala.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down