Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občini Vipava zagotovljeno 80-odstotno sofinanciranje pri vzpostavitvi Hiše Zdravljica

Premrlova Rojstna Hiša Podnanos
Foto: TIC Podnanos

Projekt BeRoots, pri katerem poleg Občine Vipava kot vodilnega partnerja sodelujejo še Zavod za turizem Trg, Ljudska univerza Ajdovščina, Občina Sovodnje ob Soči, Slovensko deželno gospodarsko združenje in GAL Venezia Orientale, je bil uspešno prijavljen na razpis za standardne projekte v okviru mehanizma Interreg Italija-Slovenija.

Tako si je Občina Vipava kot vodilni partner že zagotovila 80 odstotkov sofinanciranja pri vzpostavitvi Hiše Zdravljica v Podnanosu. Župan Anton Lavrenčič:

S spominsko hišo bodo dobili točko, ki bo pripovedovala o slovenski himni, objekt pa bo po prenovi poleg izobraževalne, turistične in promocijske note služil tudi protokolarnim dogodkom.

Bo pa v okviru projekta BeRoots, ki bo trajal od letošnjega junija do novembra leta 2026, urejena tudi kolesarska pot ob reki Vipavi, od njenega izvira do izliva.

Izdana bo tudi brošura o umetnikih čezmejnega prostora ter organizirani različni športni in kulturni dogodki, ki bodo večinoma izvedeni v letu 2025, ko bosta Nova Gorica in Gorica nosili naziv Evropska prestolnica kulture.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down