Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Novogoriški knjižni sejem Knjige pod jelkami letos tudi z otroškim programom

Že sedmo zimo zapored bo Nova Gorica v znamenju knjige. V mesto se namreč vrača knjižni sejem Knjige pod jelkami, ki, tako kot vedno, prinaša tudi spremljevalni program. Letos odpirajo še Pravljično deželo knjige, kjer se bodo otroci srečevali z zgodbami mestnih živali po navdihu goriškega pisatelja in naravoslovca Frana Erjavca.

Odprto bo od danes do 30. decembra, vsak dan med 10. in 19. uro, z izjemo 25. in 26. decembra.“

pravi Katja Pahor, predsednica Društva humanistov Goriške, katero se tudi letos podpisuje pod organizacijo sejma Knjige pod jelkami.

Spremljevalni program bo potekal na Delpinovi ulici 10, v bodočem knjigotržkem središču, oziroma v nekdanji knjigarni Karantanija in bo trajal od danes do petka. Na spremljevalnem programu danes začenjamo z otvoritvijo fotografske razstave naše domače fotografinje Rebeke Bernetič. To bo tudi prodajna fotografska razstava, otvoritvi sledi še pogovor z odlično pisateljico Mojco Kumerdej, ki ga bo vodila Anja Zidar in v katerem bosta predstavili njeno zbirko kratkih zgodb Gluha soba.“

V nadaljevanju v goste prihajajo še novinar Bojan Brezigar, pa tržaški pisatelj Paolo Rumiz. Posebno pozornost bodo namenili tudi poeziji.

V knjigarni bomo ponujali knjižno bero več kot tridesetih založb iz Slovenije in zamejstva, veseli nas, da se je letos pridružilo tudi nekaj novih založb, tako da smo ponudbo iz lanskega leta še nekoliko obogatili.“

Knjižni sejem se bo torej odvijal v nekdanji Alpinini prodajalni v bližini Rusjanovega spomenika, spremljevalni program z gosti pa na Delpinovi ulici.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down