Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Med Medano, Fojano in Dobrovim bo zrastel kompleks Spa Resort Brda

Turistični kompleks Spa Resort Brda bo, sporočajo iz Občine Brda, kjer se nadejajo, da bo zaživel prihodnje leto. V Vili Vipolže so danes predstavili projekt, ki ga je skupaj z arhitekturnim birojem SoNo Arhitekti zasnoval investitor novogoriška družba BHR Resort in nepremičnine, vložek se giblje preko 30 milijonov evrov.

Kompleks bo ujet med vasema Medano, Fojano in Dobrovim, je trajnostno umeščen v briško terasirano gričevje in sledi trajnostnim načelom gradnje in delovanja, pojasnjuje Nina Tešanovič iz arhitekturnega biroja SoNo Arhitekti: "Del hriba smo odstranili, en hrib so zamenjala terasaste etaže hotela, in seveda spa programa. Spa program se v glavnem nahaja v kleti, ki je deloma vkopana in se predvsem pred velikimi steklenimi površinami in zunanjimi terasami odpira proti pokrajini, ki jo zaznamujejo ti neskončni vinogradi."

Kompleks bo zajemal 92 sob, kongresno dvorano, 3 zunanje in 3 notranje bazene ter druge spa programe, enogastronomsko in kongresno ponudbo, pa tudi 17 glamping hišk vgrajenih v hrib: "Predvsem je bila želja narediti objekt v vinogradih, med sadnim drevjem, oljkami, naravnim, avtohtonim rastjem, s tem smo tudi ozelenili posamezne terase, da nudimo še dodaten pozitivni učinek, ki ga daje narava vsem ljudem. "

Vrednost investicije je tem trenutku težko oceniti, a bo le- ta najverjetneje presegala 30 milijonov evrov, pojasnjuje Matej Lah, direktor novogoriške družbe BHR Resort in nepremičnine. "Prepričalo nas je predvsem to, da je projekt sam po sebi izvedljiv in tudi ekonomično zanimiv, prepričalo nas je to, da regija Brda trenutno nima tovrstnih nastanitev, tovrstne storitve. Tako da smo se navdušili, nas je to prevzelo, da smo šli podrobnejše gledati možnosti investicije in kasneje same realizacije, spustili smo se v nakup zemljišča in tako naprej."

Spa Resort Brda bo tako uresničitev dočakal po skoraj 20 letih skrbnega načrtovanja in iskanja primernih investitorjev.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down