Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zaključena je sanacija sprehajalne poti ob Kornu

Pot ob Kornu, ki je bila decembra dokončno urejena, so po približno dveh tednih nato zaprli, potem ko so se številni občani obrnili na mestno občino, da jim je med sprehodom na poti drselo. Tik pred koncem leta so se zato na mestni občini odločili, da jo zaradi varnosti zaprejo. Po treh tednih zaprtja, je sedaj ponovno na voljo sprehajalcem in v delu tudi kolesarjem.

So se pa kot kaže, na občini odločili, da sami pristopijo k sanaciji, da bi bila pot čim prej ponovno na voljo občanom. „V okviru sanacije je bilo izvedeno štokanje vrhnjega sloja, s katerim so odstranili maso veziva, ki je drsela,“ so pojasnili na mestni občini, ki bo terjala odgovornost za nastalo situacijo in povračilo stroškov sanacije, v višini dobrih 8000 evrov.

Z ureditvijo je po besedah župana Klemna Miklavič, pot ob Kornu postala ena najlepših promenad ob vodi na območju občine. „Koren je zdaj čist potok. Ob njem živijo tudi čaplje in race. Na robovih brežin so na območju kolesarske poti urejene tudi žive meje in ograje, ob celotni trasi pa so urejene nove dodatne ozelenitve z drevesi, grmovnicami in vrtnicami plezalkami,“ pravi župan.

(Foto: Mateja Pelikan)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down