Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Z gregorjevim tudi v Novi Gorici zavela pomlad

Po dvoletnem premoru zaradi covid ukrepov se ta konec tedna v Novo Gorico vrača gregorjev sejem. Drevi bo atrij Goriške knjižnice napolnilo več kot sto otrok, ki so v vrtcu izdelovali gregorčke in jih bodo spustili v vodo, kot veleva običaj.

Katarina Strosar iz Turističnega društva Nova Gorica, ki praznovanje organizira v sodelovanju z MONG je povedala:

Po večerni zabavi na Bevkovem trgu bodo središče mesta v soboto zavzeli razstavljavci. Okrog 50 jih prihaja iz vse Slovenije, posamezni tudi iz Italije in Hrvaške. Predsednik društva Slavko Šuligoj.

Obiskovalci 2. gregorjevega sejma bodo lahko med glasbenimi in plesnimi nastopi prisluhnili tudi gostom, ki bodo na delavnicah predstavili gojenje špargljev, pripravo komposta, knjižnico sejem in druga opravila na vrtu. Sicer pa je letošnje leto za TD Nova Gorica jubilejno, saj prav z Gregorjevim pričenja niz dogodkov ob 70-letnici delovanja.

Da bo mesto vrtnic bolj cvetoče, so poskrbeli z zasaditvijo dveh krožišč, šest dreves, ki so jih morali zaradi storosti odstraniti, pa so nadomestili z novimi.

(Foto: Katarina Strosar iz aktiva mestni žena in deklet Goričanke in podžupan Simon Rosič sta že spustila gregorčka v atriju Goriške knjižnice)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down