Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V središču mesta vrtnic nase že opozarja replika Lune

Mesto vrtnic bo prihodnje dni v znamenju sodobnih, intermedijskih in perfomativnih umetniških praks. Že peto leto se tukaj odvija prav poseben festival R.o.R: JEDRO? v organizaciji zavoda za sodobno umetnost BridA. Festival se pričenja drevi ob 19.30 na Bevkovem trgu, zaključuje pa v nedeljo 1. oktobra, kroji pa ga 33 sodelujočih iz devetih držav. Festival je del uradnega programa Evropske prestolnice kulture in ga sofinancira Javni zavod GO!2025.

Sendi Mango iz zavoda BridA:

Luno je v sodelovanju z Naso ustvaril svetovno priznani umetnik Luke Jerram iz Velike Britanije, in sicer v merilu 1:500.000.

Sicer pa se bodo v času festivala zvrstili zvočni in svetlobni performansi ter projekcije na mestnih fasadah in drugod. V središču Nove Gorice bo tako zasijala Svetlobna pot. Zanimiva bodo tudi številna predavanja, kot recimo dr. Tomaža Zwitterja, ki bo udeležence popeljal od Sonca do najbolj oddaljenih galaksij, pa Hans-Petra in Peggy Spitzer, ki bosta delila izkušnjo, ko sta kot zadnja begunca pobegnila prek Berlinskega zidu.

Posebnost festivala je tudi vključevanje ranljivih skupin, tako bo letos eno od prizorišč tudi Dom upokojencev Nova Gorica.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down