Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Rožno Dolino prihaja botra punka in oboževalka kraškega poeta Srečka Kosovela Patti Smith

Ta četrtek ob 20. uri bo na parkirišču ob nekdanjem mejnem prehodu Rožna Dolina brezplačni koncert Patti Smith, ki  je organiziran pod okriljem goriškega EZTS in ob pripravah na Evropsko prestolnico kulture 2025 prinaša velike obete tudi za prihodnje programe.

Direktorica EZTS Romina Kocina:

Patti Smith, legendarna newyorška pankrokerica, ki velja za botro punka, se je najprej uveljavila kot pesnica. Je dobra poznavalka poezije severnojadranskega prostora, zelo blizu pa ji je poezija kraškega poeta Srečka Kosovela.

Vrata prizorišča koncerta se bodo odprla ob 17.30, koncerti pa se pričnejo že ob 18. uri, ko bosta nastopili predskupini Overlaps, altpop/rock skupina iz Pordenona (IT), in Imset, slovenska rock skupina iz Domžal (SI). Ti dve je EZTS izbral na posebnem natečaju, na katerega se je prijavilo kar veliko število glasbenih skupin oziroma izvajalcev.

Tako Nova Gorica kot Gorica sta poskrbeli za možnost uporabe brezplačnega javnega prevoza, zato organizatorji vabijo obiskovalce, da ga v čim večjem številu tudi izkoristijo. Vozni redi avtobusov in druge uporabne informacije ob koncertu so na voljo tudi na spletni strani EZTS GO www.euro-go.eu.

(foto: facebook Patti Smith)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down