Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Grgarju in Kanalu Inventura, zaključek Tistega lepega dne v Mačkoljah

Ob zaključku poletja je Kinoatelje s soorganizatorji pripravil ogled treh projekcij slovenskega filma na prostem. Že več let pripravljajo filmski večer v kanalskem parku Pečno, letos pa prvič tudi v vrtu župnišča v Grgarju in tudi v Mačkoljah.

S serijo tovrstnih dogodkov si organizatorji prizadevajo sedmo umetnost ponesti tudi izven klasičnih urbanih prizorišč. Mateja Sulič iz Kinoateljeja: "Preden se avgust prevesi v september oziroma jesen, pripravljamo še en kratek sklop letnega kina, na novo vzpostavljamo sodelovanje v Grgarju, kjer bomo v torek, 23. avgusta ob 20.30, v vrtu župnišča Grgar, pokazali film Inventura. V goste prihajata tako režiser, Darko Sinka, kot protagonist filma, Radoš Bolčina.

Inventura bo nato na sporedu tudi dan kasneje, 24. avgusta, ob 20. uri v Kanalu, v parku Pečno. Projekcija bo že 8. v sklopu filmskih večerov Kino v gozdu, tudi ta večer bo gost Radoš Bolčina. Nato pa se 27. avgusta letni kino seli v Mačkolje, kjer bo ob 20.30 na prireditvenem prostoru Praznika češenj projekcija restavrirane kopije slovenske klasike Tistega lepega dne režiserja Franceta Štiglica. V goste prihajata igralec Anton Petje in sociolog Darko Štrajn. "Vsi večeri imajo prost vstop. V Grgarju se v primeru dežja projekcija seli v Kulturni dom, v primeru dežja v Kanalu, se projekcija prestavi na naslednji dan, torej, 25. avgusta, predvsem za Kanal priporočamo kakšno toplo majico, ker se v gozdu zvečer kar shladi."

S serijo tovrstnih dogodkov si organizatorji prizadevajo sedmo umetnost ponesti tudi izven klasičnih urbanih prizorišč. "Park Pečno smo ustaljeno, z Mačkoljami in v Gregarju letos na novo sodelovanje, sicer pa spada to v sklop Kinoateljejevih poletnih filmskih doživetij, kot imamo v zamejstvu tudi, v Štandrežu, Števerjanu, Špetru,... tako da se nadaljuje predstavitev slovenskega filma pod zvezdami. "

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down