Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Tretji dobrodelni izziv "Videospot Na božično noč"

Untitled Design 2023 12 21t060632.334

Vsak ponedeljek v studiu Radia Robin zazvoni rdeč telefon! Voditelji Radia Robin so postavljeni pred izziv. Če ga uspešno opravijo, pa bomo s pomočjo Sparkasse v dobrodelni sklad prispevali sredstva.

Za tretji dobrodelni izziv je ekipa morala posneti videospot in pesem Na božično noč! Poglej si kdo jim je priskočil na pomoč!

Družinam lahko pomagaš tudi ti. Poljubni znesek lahko nakažeš na TRR Fundacije Vrabček upanja, s pripisom VERJEMI V JUTRI na Fundacija Vrabček upanja SI56 0475 0000 1565 243 (NOVA KBM d.d.)

Letos bomo pomagali trem družinam:

  • Tričlanski družini, ki ima 23 let staro hčer, ki je invalidka. Radi bi preuredili kopalnico, kad bi zamenjali s tušem. Živijo zelo skromno.
  • Družini, ki ima otroka, dečka, z zdravstvenimi težavami. Redno obiskuje terapije, ima električni invalidski voziček, radi pa bi mu nudili eno operacijo v tujini (okrog 4.000 evrov) ali navadni invalidski voziček.
  • 5-članski družini s tremi otroki, 14 letna deklica Ilda, 8 in 2 letna fantka. Ilda je že od rojstva težko bolna, operirana je bila že takoj po rojstvu, kasneje še 12-krat. Je 100% paraplegik 1. kategorije, rojena s težko poškodbo hrbtenice. Obiskuje posebno šolo ( Kozara), največjo težavo ji predstavlja dihanje, ki ga ovira močna skolioza, tako da ima ponoči dihalni aparat. Zelo ji pomagajo posebne vaje, ki upočasnjujejo krivljenje hrbtenice, ki tako ukrivljena pritiska na pljuča in ji otežuje dihanje. Ker operacija ni možna, deklici pomagajo s posebnimi terapijami, ki pa so zelo drage.
Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down