Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Robin HUD festival v Deželi prijateljev

V soboto, 10. 6. 2023, od 15. do 20. ure vabljeni v Deželo prijateljev, ki bo združevala dva festivala: Robin HUD festival in Festival za ljubitelje živali v Novi Gorici!

OBISKOVALCE BOMO ZABAVALI IN NAVDUŠEVALI V SEDMIH PRAVLJIČNIH DEŽELAH: 

 • GUSARSKA DEŽELA - Gusar Tone bo obiskovalcem razdelil zemljevid do skritega zaklada, ki bo vodil po celotnem območju Robin Hud festivala. Zemljevidu bodo naloge, ki jih bo potrebno izpolniti in pokazati Tonetu. Pravilno rešene naloge bo gusar Tone nagradil z zabavnim gusarskim presenečenjem!
 • PEHTINA DEŽELA Z ŽIVIMI ŽIVALICAMI - Z nami bo vsem znana zeliščarka - teta Pehta, ki bo tokrat s seboj prinesla kar nekaj zanimivih živih živali. Če vas zanima, kakšno kožo ima krastača, ali pa zakaj kača steguje jezik, se le oglasite pri njej. Z veseljem vam bo pokazala svoje živalice in vam o njih povedala veliko zanimivega.
 • DEŽELA MAČKA MURIJA - Na mačji pošti boste lahko napisali oziroma narisali svojo razglednico in mačja poštarka bo poskrbela, da bodo pošiljke v resnici dospele do izbranih naslovnikov. Okrog pošte se bo sprehajal tudi velik maček Muri, ki se zelo rad fotografira, objema in se druži s prijatelji.
 • KEKČEVA DEŽELA - S Kekcem se boste lahko preizkusili v pastirskih igrah. Hodili bomo s hoduljami, skakali v vrečah, ciljali s storži ... Kekec pa bo imel s seboj tudi svojo kitaro in bo z vami z veseljem zapel tudi kakšno pesmico.
 • SREDNJEVEŠKA DEŽELA - Ob vodstvu srednjeveškega animatorja se boste lahko pomerili v zabavnem turnirju.  Jahali na "konjičku" in s topim kopjem pod roko jezdili po majhnem viteškem poligonu in skušali doseči največje število točk.
 • INDIJANSKA DEŽELA - Animatorke ekipe FulDoro pripravljajo indijansko vasico, kjer bodo skupaj z otroki ustvarjali čudovita glasbila iz naravnih materialov. Najmlajše obiskovalce bo pričakala pestra paleta pobarvank.
 • PUSTOLOVSKA DEŽELA GREMO Z MI&TE PO SVOJE – Vodene spretnostne igre po poligonu.


Na odru nas bodo zabavali CHALLE SALLE in HOKUS POKUS CIRKUS s čarodejem Sam Sebastianom ter glasbeni nastopi v živo. Pridružili se nam bodo tudi glasovi goriške in poskrbeli za pevski festival.


SPREMLJEVALNI PROGRAM:

 • SLIKOVITI ATELJE NA PROSTEM - Vodena ustvarjalna delavnica risanja in razstavni atelje s slikarko Jano Korečič
 • VODNA OSVEŽITEV – Najbolj osvežujoč kotiček v Deželi prijateljev.
 • TRGO ABC CROSS
 • IZDELAJ SVOJ CICIBAN ČEVELJ


VSTOP PROST!

»Dva brezplačna festivala, združena pod imenom Dežela prijateljev, sta že leta 2019 in 2022 Novo Gorico spremenila v raj za otroke in njihove starše. Na travniku pred mestno hišo je mrgolelo ljubiteljev živali, Borov gozdiček pa je oživel in pokal po šivih s pomočjo Robin Hud festivala. Prišlo je več kot 20.000 ljudi iz vse Slovenije in Italije. »

DEŽELA PRIJATELJEV JE SKUPNI PROJEKT RADIA ROBIN IN ŽURNALA24,
V SODELOVANJU Z MESTNO OBČINO NOVA GORICA in:

Podpornika festivala:
- Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica
- Slovensko narodno gledališče Nova Gorica


V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen na soboto 17. junija 2023.

Deli z drugimi:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down